Кудесан® з Калієм та Магнієм

Склад на 1 таблетку:

калій 97 мг, магній 16 мг, Убіхінон (коензим Q10) 7,5 мг.

Допоміжні речовини: емульгатор мікрокристалічна целюлоза, стабілізатор полівінілпіролідон, антиспікаючі агенти (тальк, магнію стеарат, кремнію діоксид), розпушувач кроскармелоза натрію, оболонка таблеток: (емульгатор гідроксипропілметил-целюлоза, барвник титану діоксид, наповнювач полідекстроза, мальтодекстрин, антиспікаючий агент тальк, глазуруючий агент тригліцериди середньої ланки, барвник понсо 4R).


Властивості активних компонентів: активні компоненти – коензим Q10, калій і магній важливі для нормальної роботи міокарда, знижують ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи.

Коензим Q10 — потужний антиоксидант, захищає від впливу вільних радикалів, уповільнює процеси старіння і перешкоджає розвитку атеросклерозу. Коензим Q10 застосовується як допоміжний засіб при наявних станах: ішемічна хвороба серця, гіпертонічна хвороба, стан після інфаркту міокарда чи інсульту.1,3

Калій і магній необхідні для нормального скорочення серцевого м’яза і провідності нервових імпульсів, а також сприяють укріпленню серцевого м’яза, підтримують еластичність судин.


Рекомендації до споживання: може бути рекомендована як додаткове джерело убіхінону (коензиму Q10), калію і магнію до основного раціону харчування дорослого населення з метою підтримки нормального функціонування серцево-судинної та нервової систем. Властивості Кудесан ® з Калієм та Магнієм підтверджені науковими дослідженнями складу.


Протипоказання: індивідуальна непереносимість компонентів продукту.


Застереження до споживання: цей продукт не призначений для діагностики та лікування, не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Не вживайте після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці. Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем.


Спосіб застосування та рекомендована добова доза: дорослим по 2 таблетки 2 рази на добу під час споживання їжі. Не перевищувати рекомендовану кількість таблеток для щоденного споживання.


Тривалість курсу споживання: 4 тижні, в подальшому термін споживання узгоджується з лікарем.


Умови зберігання: зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі від 4 °C до 25 °C. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Строк придатності: 2 роки від дати виробництва.

Форма випуску: 40 таблеток. По 10 або по 20 таблеток масою 780 мг (mg) ± 10% у блістері; по 40 таблеток у картонній коробці.

Не є лікарським засобом. Без ГМО.

Найменування та місцезнаходження і контактний номер телефону заявника: ТОВ «РЕКОРДАТІ УКРАЇНА», Україна, 04050, м. Київ, вул. Глибочицька, 40. Тел.: (044) 351-18-63.

Найменування та місцезнаходження і номер телефону виробника: АТ «ВІТАМІНИ», Україна, 20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Успенська, 31. Тел.: (04744) 4-67-60.

Адреса потужностей (об’єкта) виробництва: Україна, 20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Успенська, 31.



ШАНОВНИЙ ПОКУПЕЦЬ!

Ви читаєте листок-вкладиш до Дієтичної добавки Кудесан® з Калієм та Магнієм.


КУДЕСАН® З КАЛІЄМ ТА МАГНІЄМ — КОМПЛЕКСНА ПІДТРИМКА СЕРЦЯ

Коензим Q10, калій і магній потрібні серцю для його роботи.

Основна функція серця — забезпечувати рух крові в організмі за рахунок постійних скорочень. Вони, в свою чергу, відбуваються завдяки безперервним фізичним процесам і біохімічним реакціям у серці, які вимагають значної витрати енергії. Калій та магній — неодмінні їх учасники, а від коензиму Q10 залежить постачання енергії для серця.

При різних захворюваннях, емоційних перенавантаженнях та стресах, інтенсивній фізичній роботі, а також внаслідок розвитку ряду вікових захворювань навантаження на серце збільшується. Отже, йому потрібно більше енергії і поживних речовин.

Кудесан® з Калієм та Магнієм постачає серце речовинами, необхідними для його повноцінної роботи. Компоненти діє тичної добавки різнобічно впливають на діяльність серця:

• підтримують в нормі роботу міокарда: коензим Q10 постачає серце енергією і захищає від впливу вільних радикалів, а калій і магній необхідні для повноцінного скорочення серцевого м’яза і провідності нервових імпульсів;

• знижують ризик захворювань серцево-судинної системи за рахунок того, що коензим Q10 уповільнює процеси старіння і перешкоджає розвитку атеросклерозу, калій і магній живлять і зміцнюють серцевий м’яз, підтримують еластичність судин.

Якщо Ви придбали засіб з коензимом Q10, калієм і магнієм вперше, Вам будуть корисні додаткові відомості про ці речовини.


Q10 — ЕНЕРГІЯ ДЛЯ РОБОТИ СЕРЦЯ

Звідки береться енергія, знають всі: з їжі. Але чи відомо Вам, де відбувається таке перетворення? Жири та вуглеводи, наше «паливо», перетворюються в енергію в клітинних «електростанціях» — мітохондріях. Для цього процесу необхідний коензим Q10.

Коензим Q10 — речовина, природна для організму. Він синтезується і присутній у всіх живих клітинах. Але утворення коензиму Q10 і його рівень в організмі людини поступово знижуються незалежно від стану здоров’я і способу життя. До 40 років дефіцит коензиму Q10 стає помітним.2 Проте більшою мірою нестача коензиму Q10 виникає при різних захворюваннях, в першу чергу серцево-судинних, а також при високих фізичних навантаженнях, прийомі деяких ліків, порушенні обміну речовин. Нестача коензиму Q10 позначається на загальному стані людини, оскільки ця речовина бере участь у роботі всіх живих клітин.


ФУНКЦІЇ КОЕНЗИМУ Q101,3

В організмі людини коензим Q10:

• бере участь у виробництві енергії, яка потрібна для нормальної роботи кожної клітини і особливо необхідна для серця і м’язів;

• виступає в якості потужного антиоксиданту та нейтралізує шкідливу і руйнівну дію вільних радикалів на клітини, в тому числі серцеві.


ЯК ЗАПОВНИТИ ДЕФІЦИТ КОЕНЗИМУ Q10

Коензим Q10 міститься в багатьох продуктах харчування, але в невеликих кількостях. Для досягнення добової норми щодня необхідно з’їдати 1 кг арахісу або 800 г яловичини. Саме тому при дефіциті коензиму Q10 виникає необхідність приймати його додатково у вигляді спеціальних комплексів.

Дієтична добавка Кудесан® з Калієм та Магнієм призначена для компенсації нестачі коензиму Q10. Добова норма коензиму Q10 міститься в 4 таблетках.


ЗНАЧЕННЯ КАЛІЮ І МАГНІЮ ДЛЯ СЕРЦЯ

Калій та магній також необхідні для стабільної роботи серця, що пояснюється їх біологічною функцією в організмі.

Калій міститься в кожній живій клітині. Він бере участь в скороченні м’язів, в тому числі і серця, забезпечує стабільність артеріального тиску. Нестача калію (гіпокаліємія) впливає на роботу серця. При нестачі калію з’являются слабкість, судоми, біль у м’язах, можливі й інші порушення, навіть аритмії.

Магній — універсальний регулятор біохімічних і фізіологічних процесів, учасник понад 300 ферментативних реакцій, що протікають в організмі людини. Магній необхідний для проведення нервових імпульсів і скорочення серцевого м’яза. У людей з серцевою недостатністю вміст магнію в серці знижений.

Приймати калій і магній слід одночасно, оскільки нормальний рівень калію в організмі можливий тільки при певній кількості магнію.


Література:

1. Ж. Сизова. Комплексная фармакотерапия сердечно-сосудистых заболеваний, 2011.

2. Л.М. Житникова. Коэнзим Q10 (Кудесан®) в профилактике и лечении артериальной гипертензии, 2011.

3. В.П. Михин и др. Эффективность применения коэнзима Q10 на фоне традиционной терапии хронической формы ишемической болезни сердца, 2012.